beats by dre cheap

Žene..... 🙃

Znate kad imate u boci sok, ali morate ga promuckati prije upotrebe, tako i ja skupljam danima utiske i na kraju cep dobro zavrnem da se ne bi ni kap prosula kad dodje vrijeme da se mucka.

Pad razine estrogena u kombinaciji s nesanicom zbog nocnih valunga ( preznojavanja i vrucina koji dolaze u naletima ) najcesci su okidac problema s pamcenjem i kognitivnim sposobnostima ( Kognitivna inteligencija IQ je nasa umna sposobnost i funkcija da primjecujemo, istrazujemo, analiziramo, zakljucujemo, i rjesavamo probleme i zadatke kojima smo okruzeni. )

Analize su pokazale da memorija i mogucnost koncentracije mogu biti smanjene i do 40% zbog cega zene imaju probleme i poteskoce u obavljanju kucanskih i radnih zadataka.

A opste poznato je da uzimanje vitamina i minerala ponekad mnogo vise stete organizmu nego sto mu koriste, a najmanje doze gotovo da nemaju ikakav efekat. Tako barem tvrde strucnjaci.

Uvodjenje zdrave prehrane i lagane tjelovjezbe ce zastiti bolje kosti od pucanja, nego minimalne doze vitamina D i kalcija.

Sto sam pocela pisati o ovome?

Jer mi je bitno, kao podsjetnik je i meni samoj moj blog.

Osim sto se smijemo i zezamo, na neki nacin i ucimo jedni od drugih.

A ima vec par mjeseci kako sam obecala jednoj dragoj blogerici napisati o mojim iskustvima na ovu temu.

Premarin ( najmanju dozu ) sam koristila gotovo cetiri godine svakodnevno.

Prve dvije godine sam zaista uz njihovu upotrebu lakse podnosila nenormalne vrucine.

Desavalo mi se da ih ponekad zaboravim popiti i taj dan bi mi bio pakao, kao da sam u pecnici. Kada bi naletili valovi vrucine, svaki dugi rukav, zatvorena majica, sve osim pamucnih stvari vise nije dolazilo u obzir na meni i "nekakav srklet" bi me hvatao od kojeg bi najradje pobjegla iz vlastite koze. A vec poslije pola sata bih opet navlacila majice dugih rukava, pojacavala grijanje u kuci.... Pa opet u narednih pola sata bih smanjivala grijanje, mjenjala dugi rukav za majicu bez rukava i tako u krug po cijeli dan. A zainteresovanost za druge stvari bi u takvim danima bila katastrofalna.

Svi iz mog okruzenja su znali na prve znake uzarenih obraza sta dolazi.

A onda sam godinu dana znala tako lako izgubiti zivce i naljutiti se bez razloga.

Raspolozenje bih brze mjenjala, prije nego sto bi me vrucine sustizale.

Na poslu bih se borila sama sa sobom, ali poslije bih eksplodirala poput najzecse bombe.

Znala sam, nisam to ja.

Mrzila sam taj dio sebe.

I pocela sam eksperimentisati.

Odbacila bih Premarin na dva-tri dana, mjenjala navike u prehrani, mjenjala raspored dana ( i zivota ) i prevaspitavala sebe u svemu.

Nakon dugog razgovora sa doktorom, odlucila sam da vise ne uzimam Premarin, a ionako ga ne preporucuju duze od pet godina.

U mom slucaju je pomagao tri godine. Cetvrta godina je bila mora.

Doktori uvijek imaju svoju teoriju kako da se rijesimo lijekova na kojima smo jedan duzi period.

Ja sam poslije tog razgovora sa doktrom, ipak, na svoju ruku, preostalu bocicu Premarina bacila odmah u kantu i moram priznati, u danima kad a bi se jedva nosila sa vrucinama, pomisljala sam da ga opet uzmem, ali moja cvrsta odluka da mi vise ne treba je prevagnula.

Od tada, najvazniji saveznici su postali: organizovanost i postovanje i osluskivanje samog sebe.

Zahvaljujuci poslu koji radim, prilagodila sam sebi vrijeme obroka, vjezbanja i najvaznije, vise mi se nije desavalo da odlazim poslije 10 na spavanje.

Jedan od glavnih razloga ponovnog javljanja vrucina, ali sa manjim intenzitetom su prilikom poremecenog svakodnevnog rasporeda ili velikih vremenskih promjena, specificnih za Calgary ( zna se desiti da u 24 sata bude razlika i do 20 stepeni, recimo iz -25, uz pojavu chinook-a vjetra temperatura dodje do +10).

I da se vratim na pocetak teksta: tada je moja moc zapazanja, zakljucivanja, analiziranja gotovo nikakva.

Oni koji me poznaju, obicno jednom recenicom me podsjete na to: "Danas nije tvoj dan!"

Radne zadatke svedem u takvim danima na minimum. Uz crtanje koje me opusta, uvijek zavrsi moj radni dan.

Srecom i moji mali drugari uzivaju u eksperimentisanju i mjesanju boja tempera i divimo se na kraju zajedno rezultatima na papiru.

I poslije dobrog sna, ja sam opet ona stara, koja je spremna da se smije ne samo sa drugima, nego i na vlastiti racun.

U takvim danima ja sam poput Hase iz onog vica o kenguru.

Mjenjam mlade "elk" ( los ) sa divokozama i tada znam samo raspoznati medu, mrava i bubamaru.

Ali, bitno je da sam ja danas opet k'o nova, a do sljedeceg nespavanja i crtanja ( ovaj put mi nije bilo zao, jer ce se pamtiti opet po dobrom derneku i dragim ljudima ) evo vica o kenguru, a i obecanje sam ispunila.

Zato, zene moje drage, opusteno, ne pravite od toga nesto veliko, slusajte svoje tijelo i pomozite sebi, a oni, kojima je stalo do vas prepoznat ce to na pravi nacin i nece vrsiti nikakav pritisak na vas.

Ja sam zadnjih 10 godina prilicno "poravnila sve". Ne objasnjavam vise, posebno onima koji ne vide dalje od svog nosa... uskratim sebi jos jedno nepotreno nerviranje.

Utiske sam promuckala i odlucila opet samo pozitivno i najljepse zadrzati za sebe! Pa ne zivi se sto godina:))

Bosna preko Oceana
http://zikejesilitoti.blogger.ba
14/03/2017 18:56